Terugblik Paaschallenge en kahoot-quiz na paasdienst zondag 12 april aanstaande

Paaschallenge

Afgelopen zondag was het zover: de Paaschallenge! Er deden een aantal groepjes mee: Matthijs en Ruben Verhoef, Youri en Boris Snoek, Sarah Maat met haar vader, Lieke en Minke Hoefakker, Lotte de Vries met Tom en Daan Pastoor, Juliet en Lucas Renée en Isalie Renée met haar moeder. Corinne heeft ook een deel van het spel meegekeken. Om 15.00 zaten de tieners er klaar voor, ieder achter zijn/haar zijn/haar computer, Ipad en met een mobiele telefoon bij de hand.

We zijn gestart met een uitleg van het spel door Ineke, via ‘Zoom’, een programma waarmee je kunt videobellen. Corinne heeft ook een deel van het spel meegekeken. Na de uitleg zijn we snel van start gegaan met de challenge. Elk spel had betrekking op een bepaald verhaal over een persoon of gebeurtenis uit de bijbel, zoals Lazarus, Judas, Petra & de Haan, Pilatus en de kruisiging. Nadat we kort het verhaal hadden verteld, moesten de jongeren een opdracht doen die hoorde bij het verhaal. Bij Lazarus moesten de jongeren een lid van hun gezin inwikkelen als een mummie. Bij het verhaal over Judas moesten de jongeren iets opbiechten; die biecht mocht waar zijn of niet waar. Ze moesten de biecht in de gezamenlijke groepsapp sturen en dan mochten de anderen raden of de biecht ‘waar’ of ‘niet waar’ was.

Als opdracht hebben de jongeren ook iets liefs gedaan voor de buren (uiteraard op gepaste afstand), zoals het neerleggen van een lief briefje of het geven van een bloem. Van alle opdrachten moest een foto of filmpje gemaakt worden en in de groepsapp worden gestuurd. Bij alle opdrachten waren er punten te winnen. Ieder groepje had een eigen pion op het scorebord. Als je punten won mocht je een paar plekken vooruit op het scorebord. Soms kreeg je punten als je als eerste de foto stuurde en soms was je de winnaar als de andere groepjes vonden dat je het leukste filmpje had gemaakt. Bij een van de spellen besliste het lot helaas dat een aantal groepjes een paar stappen achteruit moesten op het scorebord. Dat was best balen, vooral voor Youri en Boris die tot dat moment steeds op de eerste plek stonden! 

Al met al was het een hele gezellige middag met leuke opdrachten, fanatieke spelers en met Lotte, Daan en Tom als de winnaars!

Kahoot-quiz

Aankomende zondag 12 april willen we na de dienst een kahoot-quiz doen. Alle jongeren van 10 t/m 17 jaar zijn van harte welkom om mee te doen! De vragen gaan over de paasdienst, dus het is de bedoeling dat je goed oplet! Wil je meedoen? Stuur dan even een berichtje naar Margot de Vries (06-26734625). Hopelijk spreken we jullie zondag!

Groetjes, Ineke Verburg, Margot de Vries & Myriam Verhoef

Geplaatst in Nieuws.