Elkaar ontmoeten in de coronatijd

We leven met elkaar in een vreemde tijd. Intussen is deze situatie het nieuwe normaal geworden. Je stelt je erop in en waardeert je kleine en grote geluk wat meer. Of spanningen of zorgen beginnen juist zwaarder te wegen. We missen ook het contact met elkaar. Gelukkig gebeurt er veel in de zin van een kaartje, een app of een belletje, of gewoon even zwaaien voor de raam. Ook in skype en telefooncontacten is het goed ons leven te delen. Te merken hoe je geloof hierin een rol speelt. We lezen soms een tekst uit de bijbel of bidden om Gods licht in deze situatie. We zijn blij met alle mooie dingen die er zijn.

We hadden een mooie serie eerste ontmoetingen via Zoom, daarom willen we deze vorm van contact voortzetten. We nodigen de mensen die eerder meededen van harte uit de ontmoeting voort te zetten, als een draad van contact in deze uitzonderlijke tijd. Van harte welkom om aan te sluiten als u niet eerder meedeed. Heeft u hulp nodig bij het virtueel contact maken, we helpen u graag even. In onderstaande overzicht kunt u zien welke ontmoetingen voor de komende week gepland zijn. Als u meedoet krijgt u een linkje van ons en een instructie en (telefonische) hulp als u wilt. Het is eenvoudiger dan velen (waaronder ik zelf!) dachten.

Intussen zijn de eerste telefooncirkels gevormd. Gewoon om te weten dat je elke 2 weken elkaar even zult bellen en je deel mag voelen van de groep die belt die dag. In het onderstaande overzicht kunt u zien op welke dag we elkaar bellen en waar u zich kunt opgeven als u hier ook voor voelt. Ook in verschillende bestaande groepen wordt er veel gebeld en geappt. Fijn dat we er zo voor elkaar kunnen zijn.

Natuurlijk horen we het ook graag als u prijs stelt op een telefoontje van het pastoraat of een van onze dominees.

We vinden het fijn om onze levens en geloof op deze manier te blijven delen, Geloven doen we samen! Doet u mee?

De volgende avonden/ochtenden zijn de komende week belegd:

  • Dinsdag 14 april, 20.00 uur, ontmoeting sectie 4 via Zoom, aanmelden bij mw. v. Barneveld, h.i.vanbarneveld@gmail.com, tel. 06-34500428.
  • Woensdagochtend 15 april, vanaf 10.00 uur, telefooncirkel sectie 3, aanmelden bij aanmelden bij Inge van Leeuwen, inge.oscar.vanleeuwen@gmail.com, tel. 06-15552542.
  • Woensdagavond 15 april, 20.00 uur, ontmoeting sectie 3 via Zoom, aanmelden bij aanmelden bij Inge van Leeuwen, inge.oscar.vanleeuwen@gmail.com, tel. 06-15552542.
  • Donderdagochtend 16 april, vanaf 10.00 uur, telefooncirkel sectie 5 aanmelden bij Margreet Stolze, mcstolzevanduijn@gmail.com, tel. 06-26870674

Klik hier om er achter te komen in welke sectie u zit.

Ds. Corinne Groenendijk

Geplaatst in Nieuws.