Vanuit de Ontmoetingskerk in tijden van coronavirus 2

Lieve mensen,

Het is dinsdag 17 maart. De premier heeft gisteren gesproken. Over het coronavirus. Daar ga ik niets meer over zeggen. Daar wordt al uitgebreid over gesproken. Premier Mark Rutte heeft gesproken als een staatsman. Met een oproep aan ons àllen én, ook dat!, licht aan het einde van de tunnel. Blij ben ik met dit laatste. Niet alleen omdat we allen in hetzelfde schuitje zitten, maar vooral omdat het er nu op aankomt. Tegelijk begint hier een probleem: het is niet wijs u te bezoeken. Dat gaat mij aan mijn hart. Maar wel heb ik twee telefoons: 0346-556659 en 06-31000347 en een mailadres: pgvellekoop@hotmail.com. Verder zijn er heel veel vrijwilligers en ambtsdragers in de kerken die veel stil werk doen, waar ik op steun èn een grote bewondering voor heb! U kent ze ook.

Het is dinsdag 17 maart. Mijn kapper belde mij vanmorgen af. Niet dat ik een fan ben van de kapper. Maar toch. Van tijd tot tijd kan dat geen kwaad. Ik heb een afspraak staan voor dinsdag 7 april. Dan mag hij weer open. Aan die afspraak hecht ik. Want het houdt mij gáánde. Dat is ook precies wat ik wil doen: gaande blijven. Ook al weet ik nog niet precies hoe een en ander in te vullen. Pásen leert mij op te staan en op te blijven staan. 

Het is dinsdag 17 maart. Precies een jaar geleden namen we afscheid van onze geliefde ds. Jochem Stuiver. Na bijna een jaar arriveerde zijn opvolger Corinne Groenendijk. Met haar is het goed samenwerken. Dat stemt tot tevredenheid, geluk en wat lucht in het werk. Ik ben er dankbaar voor. Dat betekent dat de gemeente op een heel goede manier verder kan!

Het is dinsdag 17 maart. Over twee maanden staat mijn afscheid gepland. Daar denk ik nog niet aan, want ik heb totaal andere zorgen: alle mensen waar ik nog even contact mee had willen hebben voor die tijd. Nu moet er op een andere manier gehandeld worden: schrijven, bellen en appen. Een brief of een kaart of een mail sturen; het liefste met een verhaal. Brieven zijn trouwens rozen van papier en daar hoef je de deur niet voor uit. Ik zou u allen willen oproepen: schrijf en verstuur rozen!

Het is dinsdag 17 maart. Over vijf dagen is het zondag Laetare. Mijn nieuwe collega Corinne zal voorgaan: via kerktelevisie en kerkradio blijven wij verbonden. Laetare is het oude Latijnse woord voor: Verheug u! Misschien is er weinig om u te verheugen. Inderdaad heb ik mensen in mijn hoofd en hart, waarbij dat heel moeilijk is. Niettemin hoop ik voor u allen, en bid ik u allen toe dat wij, om het met premier Rutte te zeggen ‘elkaar een beetje in de gaten houden’. En dat dan in het geloof en de overtuiging dat er iemand is die ons allen in de gaten houdt. 

Ik wens u allen vrede en alle goeds en graag, op welke manier dan ook, tot gauw!

Piet Vellekoop, pgvellekoop@hotmail.com
tel: (0346) 556 659 of 06-31000347.

Geplaatst in Nieuws.