Vanuit de Ontmoetingskerk in tijden van coronavirus 1

Op 18 maart jl. ontmoette ik een aantal gemeenteleden van de Ontmoetingskerk, Ichtus en van de Hoeksteen via skype. Het was bijzonder om elkaar vanuit onze huizen in beeld en geluid te ontmoeten. Een beetje onwennig, iedereen moest uitvinden hoe het precies werkte. Maar met elkaar kwamen we eruit. We begroetten elkaar, wisselden uit hoe het met ons gaat en gingen samen bidden. Het bijzondere was dat we ons op deze ongekende manier tot God richtten. Daarmee was het behalve verrassend toch ook thuiskomen.

Het is waar ik, en ik denk velen van ons, naar zoeken. Hoe je je in de huidige situatie kunt hervinden. Je instellen op hoe het nu is, ook al is het ongekend. Ik zie uit mijn raam de kinderen lekker buitenspelen, afgewisseld met hun vaders die elkaar aan het einde van de dag even opzoeken. Uit het raam geniet ik van de magnolia die uitbundig bloeit. Binnen word ik vaak opgezogen door de stroom van nieuwsberichten en alles wat er kan en moet. Ik krijg ook opbouwende berichten binnen. Zo is het leven nu, dat moet eerst maar doordringen.

Ik had ernaar uitgekeken jullie te ontmoeten in huiskamerontmoetingen, bazar, paasdiensten. Maar dat is nu niet aan de orde. Vanuit de kerk zoeken we wegen om elkaar te blijven ontmoeten. Per brief, uitgezonden kerkdienst, groepsontmoeting via de mail, skype of elkaar gewoon even bellen. Als u met mij wilt praten op wat voor manier ook, van harte welkom. In elk geval zal ik de komende tijd voor ons allen bidden. Dat we ons in de stroom van gebeurtenissen mogen hervinden. 

Met een hartelijke groet,
Ds. Corinne Groenendijk, tel: 0346-785842 of 06-16401890, crgroenendijk@hetnet.nl

Geplaatst in Nieuws.