Richtlijnen rondom coronavirus (update 13 maart)

Dat het coronavirus ook ons zou treffen was te verwachten, de maatregelen en de impact daarvan volgen elkaar snel op. Voor nu hebben we ons even gericht op de meest prangende zaken voor de korte termijn. Daarbij is het volgende nu duidelijk:

  • De bazarcommissie heeft het verstandige besluit genomen om de bazar 2020 die op 20 en 21 maart gehouden zou worden, niet door te laten gaan. Zij nemen zelf actie en hebben inmiddels alle vrijwilligers geïnformeerd. Zie het bericht van de bazarcommissie elders op deze site;
  • Voor komende zondag (15 maart) is besloten een viering zonder gemeenteleden te houden, die wordt uitgezonden vanuit de Open Hof door middel van KerkTV. (De kerk is dus gesloten). Wij volgen daarmee de instructies van de overheid en de dringende aanbevelingen van de PKN. De viering begint om 10:00 uur en is te bekijken/beluisteren via Kerkdienstgemist.nl Klik hier voor de link naar de uitzending.
  • Ook is er een korte overdenking van de voorzitter van de PKN: ds. De Reuver (Zondag 15 maart 09:30, NPO2)
  • Voor de diensten van de komende weken verwachten wij soortgelijke maatregelen te nemen.
  • Pastoraal contact of andere hulp kan vanuit de gemeente aan de kerkenraad gewoon via de predikanten, voorzitter, scriba en ambtsdragers verzocht worden.
  • Er is afstemming geweest met de andere PKN wijkgemeenten binnen Maarssen: die treffen gelijksoortige maatregelen. Ook wijkgemeente de Ark en Ichthus houden geen dienst en met gemeenteleden. Voor de laatste informatie verwijzen wij u naar de websites van beide wijkgemeenten.
  • Op deze website vind u elke dat de meest actuele informatie. Ook zal via de nieuwsbrieven die elke vrijdag om 20:30 per mail worden verzonden aan de abbonnees. de meest up-to-date informatie worden gedeeld. Ontvangt u nog geen nieuwsbrief? Klik hier, laat uw naam en e-mail adres achter en de nieuwsbrief wordt elke vrijdag automatisch naar u toegestuurd. Weer uitschrijven kan heel gemakkelijk door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.

Jacob van der Zwan (vz) en Henk de Vries (scriba)

Geplaatst in Nieuws.