Nieuws vanuit de diaconie – Samen Dementie Vriendelijk

Afgelopen dinsdag 11 februari zijn er twee voorlichtingsbijeenkomsten Samen Dementie Vriendelijk georganiseerd. Evelien van de Vliet, coördinator Samen Dementie Vriendelijk, gemeente Stichtse Vecht, heeft samen met twee vrijwilligers van Alzheimer Nederland deze voorlichting gegeven. Centraal stond ‘Herken jij de signalen van dementie’ en hoe ga je hiermee om. Hierbij werd gesproken over doe GOED. GOED staat voor het ezelsbruggetje Geruststellen, Oogcontact, Even meedenken, Dankjewel. 25 deelnemers hebben na afloop een certificaat gekregen dat zij succesvol hebben deelgenomen aan de training ‘GOED omgaan met dementie’ en mogen zich dementievriendelijk noemen. Kijk op www.samendementievriendelijk.nl voor meer informatie. Hier kunt u zelf ook een online training volgen. Dit is belangrijk want één op de vijf mensen krijgt dementie! Dat
vraagt om begrip en hulp van ons allemaal in de samenleving.

Geplaatst in Nieuws.