Lezingen uit het boek Exodus

Dit voorjaar lezen we uit het boek Exodus het uittochtverhaal, waardoor Israël haar God voorgoed leerde kennen als de God-die-je-uit-de-modder-trekt. Door de uittocht werd Israël voorgoed het volk van God. Het laat alle mensen zien dat je niet geboren wordt om slaaf te zijn van indrukwekkende heersers, van verwachtingen van anderen, of van slechte gewoonten, maar dat God je als mens roept om in vrijheid op aarde te leven. De tien leefregels, de tien geboden die het volk toen kreeg hielpen en helpen om met praktische liefde je leven te leven.

Diaconale dienst op 9 februari

Deze zondag lezen we het begin van het boek Exodus. De farao van Egypte wordt bang voor de Hebreeën, het volk van Israël dat in zijn land leeft en steeds groter wordt. Hij bedenkt iets om de groei te stoppen en komt met een vreselijk plan.  Tegenover hem staan twee vroedvrouwen in wie Israël iets van Gods liefde heeft gezien. Liefde is een mooi en soms verscheurend geschenk dat God ons geeft.

 In deze dienst zal Ina de Vlaming, vrijwilliger in het hospitium in Vleuten, ons vertellen over het werk van het hospitium. Ook zij weten van liefde die mooi en tegelijk moeilijk kan zijn.

Geplaatst in Nieuws.