Kerk-op-schoot 5 broden en 2 vissen

Zondag 26 januari hadden we weer een fijne kerk-op-schoot-dienst. Er waren maar liefst 12 kinderen met hun (groot)ouders. De dienst ging over het Bijbelverhaal van de 5 broden en 2 vissen. 

Het verhaal begon met Jezus die aan het varen was op het meer. Wat is een meer? We maakten golven met onze handen, zagen hoe het blauwe water golfde en hoorden watergeluiden. Daarna zette Kyan een bootje in het water en zagen we hoe het bootje op het water dreef. Jezus kwam aan land, waar heel veel mensen op hem aan het wachten waren. De kinderen voelden het zand van het strand en we telden de mensen. Iedereen kwam voor Jezus om van hem te leren. Toen het etenstijd was, werd al het eten wat de mensen bij zich hadden verzameld. Dat deden wij ook. De mand ging rond en uiteindelijk zaten er 5 broden en 2 vissen is. Jezus deelde het eten en er bleek meer dan genoeg te zijn voor iedereen.

Alle kinderen hadden wat lekkers meegenomen van thuis. Na de dienst hebben we dit met elkaar gedeeld. Ook nu bleek er meer dan genoeg te zijn. We konden zelfs delen met de kinderen van de kindernevendienst.

Het was weer een fijne dienst. De volgende kerk-op-schoot is op zondag 8 maart. 

Groet, Myriam & Marieke

Geplaatst in Nieuws.