Tieners & Taart zondag 17 november

Afgelopen zondag was er weer een Tieners & Taart bijeenkomst. Dit keer waren we met zes jongeren: Ruben, Manuel, Youri, Roos en Minke. Dit keer heeft Ineke Verburg geholpen. Zij zal ons vanaf nu vaker helpen bij de Tieners & Taart.

We zijn de ochtend weer begonnen met het aansteken van de kaars. Dit keer had Ruben een heerlijke speculaastaart mee. We hebben het gehad over humor in de bijbel. We zijn begonnen met begroetingen in verschillende talen, vanwege het verhaal van de Toren van Babel. Iedereen moest twee briefjes met daarop de begroetingen pakken en raden uit welk land de begroeting kwam. Daarna hebben we drie cartoons bekeken. Bij elke cartoon hebben we de vraag gesteld: welk Bijbelverhaal wordt er uitgebeeld en vinden jullie de cartoon kunnen? Alle jongeren vonden dat de cartoons moesten kunnen. Daarna hebben we twee filmpjes bekeken van cabaretiers. Een van Hans Teeuwen over de strekking van de bijbel en één van Herman Boon, een christelijke cabaretier, over het doel van het leven. Na de filmpjes hebben we gevraagd of de jongeren aan de ene kant van de ruimte wilden gaan staan als ze het filmpje niet vonden kunnen, in het midden als ze het niet goed wisten en aan de andere kant als ze het wel vonden kunnen. De jongeren vonden het filmpje van Hans Teeuwen niet kunnen, of in ieder geval op het randje, omdat hij de bijbel belachelijk maakt en allerlei Bijbelverhalen door elkaar haalt. Toch moesten we af en toe best lachen om zijn grappen. Het filmpje van Herman Boon (https://www.youtube.com/watch?v=D_nnAX20kDw) vonden de jongeren wel kunnen en de grapjes die Herman maakt vielen in de smaak. In het filmpje van Herman werd de bijbel niet belachelijk gemaakt, dat was het grote verschil. Al met al zijn we tot de conclusie gekomen dat humor over de bijbel leuk kan zijn, zolang de bijbel niet belachelijk wordt gemaakt. Omdat de kerkdienst wat langer duurde dan normaal vanwege het heilig avondmaal, hebben we als afsluiting nog een spelletje gedaan.

De volgende Tieners & Taart is op zondag 22 december.

Groetjes,Myriam Verhoef en Margot de Vries (jeugdouderlingen)


Geplaatst in Nieuws.