Tieners & Taart zondag 20 oktober

Afgelopen zondag was weer de eerste Tieners & Taart bijeenkomst van dit seizoen. Dit keer waren we met acht jongeren: Ruben, Lucas, Daan, Lotte, Floor, Roos, Carmelina en Minke. Kees de Vries was er ook, om te helpen. We zijn de ochtend begonnen met het aansteken van de kaars. Roos had een heerlijke zelfgebakken bananencake (en slagroom!) mee. We hebben het gehad over vriendschap: waarom word je vrienden met iemand, heb je een beste vriend of vriendin en wat vind je belangrijk in een vriendschap? We kwamen erachter dat het belangrijk is dat je een klik met iemand hebt en dat je niet alleen maar dezelfde interesses hoeft te hebben, maar dat je vriend of vriendin niet vervelend moet doen als je een hobby hebt of een sport doet die hij/zij niet leuk vindt. Daarna hebben we een spel gedaan waarbij het belangrijk was om de ander te (kunnen) vertrouwen. We hebben drie groepjes gemaakt. Een van de jongeren uit elk groepje moest geblinddoekt een parcours afleggen. De andere jongeren uit het groepje moesten aanwijzingen geven. Gelukkig bleek dat de jongeren elkaar konden vertrouwen! Al met het al was het een erg leuke ochtend. 

De volgende Tieners & Taart is op zondag 17 november. 

Groetjes, Myriam Verhoef en Margot de Vries (jeugdouderlingen)

Geplaatst in Nieuws.