Terugblik Kerk op schoot dienst

Zondag 13 oktober vond weer de eerste kerk-op-schoot-viering van dit seizoen plaats. Er kwamen zoveel kinderen en (groot)ouders dat we er extra stoelen bij moesten pakken. Een goed teken dus! En niet voor niets, want iedere keer zijn de kerk-op-schoot-vieringen weer een feestje voor jong en oud.

Na het aansteken van de kaars, het gebed en het voorstelrondje van Dominee Beer, hadden we het over een bruiloftsfeest en alles wat hierbij komt kijken. De kinderen deden uitnodigingen in de brievenbus, ze konden zich als bruid of bruidegom verkleden. Ze maakten als fotografen foto’s. Natuurlijk waren er echte ringen die de kinderen om konden doen. Bij ieder onderdeel zongen we bijpassende liedjes op bekende kindermelodieën.

Daarna werd de link naar het verhaal in de Bijbel gelegd en hoorden de kinderen over het eerste wonder wat Jezus deed. Ze hoorden het niet alleen, maar zagen het ook. Toen we gewoon water in de lege kan schonken, kleurde het rood. De kinderen waren onder de indruk.
We sloten de dienst af met limonade en wat lekkers, want dat hoort bij een feestje!
De volgende kerk-op-schoot-viering is op 15 december in De Dorpskerk . We vieren dan met elkaar kerst. Het belooft weer een mooie dienst te worden.

Myriam Verhoef & Marieke Ramp

Geplaatst in Nieuws.