Terugblik kerk-op-schoot

Op zondag 17 februari jl., kwam dominee Beer weer naar de Open Hof. Een paar weken daarvoor hadden de kinderen thuis al een uitnodiging in de brievenbus gekregen voor deze speciale dienst voor kinderen van 0-4 jaar.

Nadat Tim de kaars had aangestoken, hebben we met elkaar gebeden. Daarna hoorden en beleefden we het verhaal van Jona.

Jona moest op reis van God. Alle kinderen hadden ook iets meegenomen, wat zij meenemen als ze op reis gaan. We deden al deze spullen in een koffer. Net als Jona mochten de kinderen in een bootje zitten. We voelden hoe het voelt als het heel hard waait. Jona werd overboord gegooid en de zee werd rustig. De kinderen mochten het poppetje van Jona in het water gooien, daar ging hij kopje onder.

In de onderwaterwereld konden de kinderen prachtige vissen en schelpen bewonderen en aanraken. Daarna zagen we dat een grote walvis Jona opslokte. De walvis spuugde Jona uit op het strand. Ook dit mochten de kinderen zelf naspelen door het poppetje van Jona in een grote bak zand te gooien. Jona luisterde naar de Heer en ging naar Ninevé. Tussen alle belevenissen door zongen we liedjes met elkaar, begeleidt door Janneke op de piano.
Het was weer een mooie dienst!

De volgende kerk-op-schoot is op 7 april in de Dorpskerk en zal over Palmpasen gaan.

Groet,
Myriam & Marieke

Geplaatst in Blog kerkdiensten, Kerkdiensten, Nieuws.