Hulpkosters doen BHV-cursus


Al vrij snel na het uitvallen van koster Wim eind vorig jaar, werd een aantal vrijwilligers gevonden voor de functie van hulpkoster. Aangezien de hulpkosters een actieve rol hebben bij eventuele calamiteiten in Kerkcentrum Open Hof (denk aan: brandmelding, eerste hulp, ontruiming), is een training Bedrijfshulpverlening (BHV) voor hen georganiseerd. Deze training bestond uit een theoretisch deel (online e-learning) en een praktijkcursus die op zaterdag 26 januari jl. plaatsvond. Met groot enthousiasme hebben Robert Pastoor, Richard Monincx, Gerard Korrel, Johan Wassink, Mark Verhoef, Bert de Roock, Henk de Vries en Giesbert van Woudenberg op deze dag, snelverbanden aangelegd, brandjes geblust, gereanimeerd en de beschikbare blusmiddelen en vluchtwegen in de Open Hof bekeken. Ook koster Wim was erbij: voor hem was het een herhalingscursus. Verder waren ouderlingen uitgenodigd om deel te nemen: onze voorzitter Jacob van der Zwan was daarom ook van de partij. Margot de Vries zal op een later moment de praktijkcursus nog volgen.

vlnr: Henk, Bert, Johan, Giesbert, Robert (zittend), Wim, Mark, Richard, Jacob en Gerard
Geplaatst in Nieuws.