Samen bidden in een nieuw jasje!

Dit jaar doet de Ontmoetingskerk voor het eerst ook actief mee met de Week van Gebed. We stellen onze kerk open en leiden één bijeenkomst.

Wat is de Week van Gebed? We leggen het graag uit….

Christenen in de hele wereld komen in de Week van Gebed samen om te bidden voor elkaar, voor de stad, het land en de wereld. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken en zo ook in Maarssen.

Waarom zouden we bidden met anderen samen?

De Bijbel belooft dat God erbij is als je samenkomt met andere gelovigen om te bidden. Hoe mooi is dat? Bidden is in de Bijbel zelfs voornamelijk een publieke aangelegenheid: hardop, met anderen erbij, op geregelde momenten. Wij zijn dat wellicht een beetje verleerd, maar door samen te bidden leer je een ander beter kennen en wordt je eigen beeld van God verrijkt. Als je even geen woorden hebt, kan een ander voor jou bidden. Andermans gebed kan jou stimuleren. Het brengt je op gedachten voor een eigen gebed. Je vult elkaar aan. Samen je zorgen delen en bij God neerleggen is een belangrijk onderdeel van samen gemeente zijn en van een relatie met God onderhouden. God wil heel graag met ons in gesprek. De Week van Gebed biedt hier verschillende mogelijkheden voor.

Hoe ziet zo’n bijeenkomst er uit?

Elke bijeenkomst duurt 45 minuten. Traditioneel worden er liederen gezongen, een Bijbeltekst gelezen en uiteraard gebeden, vaak in kleine groepjes. Vrijdag 25 januari is de avond in de Ontmoetingskerk. Wij gaan het iets anders doen! Onze avond wordt een combinatie van traditioneel en creatief. We gaan op nieuwe manieren samen bidden, waarbij we aan de slag met een glazen huisje, een wereldkaart, kaarsjes, verf, schaar en lijm…. Daarnaast lezen we uit de Bijbel, zingen en bidden we.

Nog wat weetjes…
• Je kan naar één bijeenkomst komen, naar een paar of naar allemaal
• Er komen ook mensen die niet hardop bidden! Maar wel met hun aanwezigheid het gebed versterken en laten zien dat hun hart uitgaat naar de uitgesproken gebedspunten.
• Het thema is dit jaar “Recht voor ogen”, aangereikt door christenen in Indonesië. Voor meer informatie klik hier.
Voor onze kerk is deze bijeenkomst de eerste keer en dat vinden wij ook best een beetje spannend. Van de week schreef een predikant het volgende op internet over de Week van Gebed: “Doe het vooral, zie het als een oefening in contact met God en met elkaar!”

Doe je met ons mee? We hopen het van harte!
Vrijdagavond 25 januari 19.15 – 20.00 uur Open Hof, inloop vanaf 19.00 uur.

Met een vriendelijke groet,
Marion de Vries | ouderling Vorming & Toerusting

Geplaatst in Nieuws.