Aktie Kerkbalans 2019: Daaróm ZWO

Het thema voor Actie Kerkbalans 2019 is wederom Geef voor je kerk, opnieuw een appél om de Ontmoetingskerk financieel te steunen tijdens de actieperiode van 19 januari t/m 2 februari 2019. Waaróm geven aan ZWO? Het antwoord leest u hier.

De commissie voor Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking (ZWO) geeft invulling aan de missionaire taak. Dit seizoen worden vier nieuwe projecten ondersteund. Bij Grannies2Grannies is de gedachte dat grootmoeders in Nederland financiële ondersteuning geven aan grootmoeders in Afrika, met name in Oeganda. Deze Afrikaanse grootmoeders nemen de permanente zorg op zich van hun kleinkinderen die als wees verder moeten onder moeilijke omstandigheden. De Sundayfoundation is een project van Sander de Kramer en Hugo Borst. Zij bieden hulp op de ‘vergeten plekken’ op aarde. Er worden basisscholen gebouwd, voedselhulp gegeven en gezorgd voor opleiding. Coolwaterforyou is een nieuw project van Project Opvang Jongeren (POJ). In Burkino Faso zijn Sjon, Peggy en Annejoeke de drijvende krachten. Zij bieden jongeren tussen de 12 en 16 jaar een stabiel en veilig thuis. Door de Stichting Ouderenzorg Moldavia (SOM) worden hulpbehoevende ouderen geholpen de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

Geplaatst in Actie Kerkbalans 2019, Nieuws.