4e Top2000 dienst in Kerkcentrum Open Hof

Op zondag 30 december jl. werd voor de vierde keer op rij een Top2000 dienst gehouden in Kerkcentrum Open Hof. Deze dienst was via allerlei media breed aangekondigd en dat was te merken: onze wijkgemeente verheugde zich in het grote aantal gasten dat we mochten verwelkomen.

Tijdens de dienst werden door de Ontmoetingskerk band 10 liederen uit de pop Top2000 gespeeld en gezongen. Via de beamer werden de teksten gepresenteerd zodat alle aanwezigen konden meezingen. Veel van de teksten van de uitgekozen songs hebben een diepgang die prima past binnen een kerkdienst. Daarnaast zijn de songs eigentijds en hebben vaak een prachtige melodie. Een mooi voorbeeld daarvan is “Ken je mij” van Trijntje Oosterhuis dat door haar vader Huub is geschreven.

Ds. Jochem Stuiver – die als DJ optrad – sprak in zijn preekcolumn over een goed gesprek. Hij stelde de vraag: “Wat maakt een gesprek een goed gesprek”? Hij gaf ons een top 10 aan tips mee:

1) doe één ding tegelijk
2) houd geen betoog
3) stel open vragen
4) laat je meevoeren
5) als je het niet weet, zeg dan dat je het niet weet
6) stel jouw ervaring niet gelijk aan die van een ander
7) val niet in herhaling
8) niet teveel details
9) luister
10) houd het kort

Wees geïnteresseerd in anderen
Ga erop uit,
praat met mensen,
luister naar mensen
en wees vooral bereid versteld te staan

Voorafgaand aan de dienst waren op de stoelen formuliertjes neergelegd waarop een voorbede kon worden geschreven. Enige tientallen voorbeden werden gevraagd en dus verwoordden de gebeden tegen het einde van de dienst de zorgen die er leven over mensen die ziek zijn, mensen in de knel, maar ook de dankbaarheid over fijne dingen in ons leven.

Ook in 2019 zal er zeker weer een Top2000 dienst worden gehouden!

Nieuwsgierig geworden?
Klik hier als je de liturgie van de kerkdienst wilt bekijken
Klik hier als je de dienst nog eens wilt terugkijken
Klik hier voor de foto’s van de dienst

Geplaatst in Blog kerkdiensten, Kerkdiensten, Nieuws.