In december op bezoek bij mensen thuis: een Levende Adventskalender

December is de donkerste maand van het jaar, maar ook een tijd van hoop en verwachting. In deze maand vieren we het bekendste christelijke feest: Kerstfeest en leven hier naartoe in de Adventsperiode.

Bij deze periode passen ook de adventskalenders. Je kent ze waarschijnlijk wel. Een kartonnen plaat met 24 deurtjes, elke decemberdag doe je een luikje open en zie je een mooi plaatje of er zit soms een chocolaatje in.

In Maarssen is er dit jaar een ‘Levende Adventskalender’ waarbij je op vooraf afgesproken plekken bijna elke dag in december een adventsdeur kunt openen voor een praatje, een kopje koffie, een maaltijd, een creatieve avond, een spelletje, een high tea, zingen van kerstliederen etc. Klik hier om naar het rooster en de adressen te gaan.

In de donkere maand december willen we zo aan elkaar wat licht en warmte geven en op een open manier met elkaar delen wat advent voor ons betekent.

Voel je heel hartelijk welkom om één of meerdere keren mee te doen! Voor vragen: Marion de Vries tel 06 55 76 46 83, mariondevries2@gmail.com

Met een vriendelijke groet,

Marion de Vries
Ouderling Vorming & Toerusting

Geplaatst in Kerkdiensten, Nieuws.