Herkansing: volgend jaar heb ik de Bijbel uit!

Weet je het nog: ‘De Bijbeluitdaging 2015’? Een groot leesproject vanuit de Ontmoetingskerk en met deelnemers vanuit allerlei kerken en plaatsen, waarbij het 150 van de 400 deelnemers gelukt is om de Bijbel in 40 leesweken van kaft tot kaft te lezen. Dit project werd in binnen- en buitenland opgepakt en werkt nog steeds door. Het heeft o.a. geleid tot de uitgave van de Bijbel Dichtbij. De Bijbel in Gewone Taal met uitleg en toepassingen.

Nu heeft het Nederlands Bijbelgenootschap dit project omgezet in een gloednieuwe Bijbeluitgave: Bijbel in een jaar. Voor elke dag een stuk uit het Oude Testament, Nieuwe Testament en een psalm of spreuk. De teksten zijn gesorteerd op dag, dus je hoeft niet eerst de stukken zelf op te zoeken: ze staan achter elkaar bij de dag waar je op dat moment bent. Bijbel in een jaar is de complete bijbel in de Nieuwe Bijbelvertaling, maar dan opgedeeld in 365 stukken, aantrekkelijk en overzichtelijk vormgegeven.
Deze Bijbel kun je o.a. hier bestellen of gratis van het NBG krijgen als je meedoet aan een experiment.

Het NBG (Nederlands Bijbelgenootschap) zoekt een groepje van minimaal 8 mensen om mee te doen met deze uitdaging. Dat hoeft geen bestaande groep te zijn, maar je kunt je ook met een aantal mensen uit de Ontmoetingskerk of daarbuiten aanmelden.

Wat wordt er van je gevraagd?

  • Dat je de uitdaging aangaat om met Bijbel in een jaar de Bijbel van kaft tot kaft te lezen;
  • Mee te doen aan een professionele fotoshoot (datum en locatie in overleg, in ieder geval in november);
  • Eens per maand een blog of vlog te delen via social media waarin je mensen een inkijkje geeft in al jouw leuke, bijzondere en uitdagende momenten tijdens het lezen van de Bijbel.

Wat krijg je?

  • Bijbel in een jaar
  • Een professionele fotoshoot
  • Elke maand motiverende berichten van het NBG om de uitdaging te laten slagen
  • Verdiepend contact met de andere bijbellezers uit jouw groep
  • Heel veel plezier en de kans om de Bijbel in een jaar te lezen!

Meld je groep aan

Ga jij de uitdaging aan? Voor info en aanmelden neem contact op met jbronsema@bijbelgenootschap.nl. Geef daarbij aan: naam + leeftijd van deelnemers, motivatie waarom jullie graag mee willen doen! En waar kan stuur dan een foto mee. Graag vóór 12 november 2018.

Geplaatst in Nieuws.