Terugblik op het startweekend

We kunnen met z’n alleen terugkijken op een fantastisch startweekend. Ondanks de regen vertrokken zaterdagmiddag 7 groepen (bijna 80 personen) voor een fietsdiner. Jong en oud was erbij.

De stemming zat er meteen goed in na de ietwat cryptische uitleg van de puzzeltocht door Kees de Vries. De ene groep nam het uiterst serieus (arriveerde ook als laatste – door weer en wind – in de Open Hof), de andere groep nam het al snel met een korreltje zout om niet drijfnat aan het toetje te verschijnen. Tussendoor was er een stop bij Henk en Paula de Groot. Onder het genot van heerlijke soep was er volop ruimte voor een goed gesprek. Die gesprekken werden voortgezet bij stop 2: bij Henk en Jeannette de Vries. Meesterkok Mark Verhoef bakte daar de hamburgers bruin en we genoten van heerlijke salades gemaakt door Jeannette en Anneke Pastoor.

In de Open Hof was er tot slot een heerlijk toetje, gemaakt door een aantal kinderen, en niet te vergeten de prijsuitreiking. De groep ‘de toetjes’ (we noemen maar geen namen) gingen met een prijs naar huis om van te huilen. De winnende groep (zie foto) won de enige echte Open Hof troffee.

Op zondag werd het startweekend voortgezet met een startdienst met als thema ‘Een goed gesprek’ onder leiding van onze predikanten Jochem Stuiver en Piet Vellekoop. In de dienst namen we afscheid van de ouderlingen Hans Brakke en Harmony van Barneveld. Margreet Stolze en Bernadet Sijmons werden herbevestigd als ouderlingen van sectie 5 voor een termijn van een jaar.  Ingeborg van der Tweel werd bevestigd als ouderling-oecumene en Henk de Vries als ouderling-scriba. Wij wensen alle ambtsdragers veel succes en Gods zegen in hun werk binnen onze wijkgemeente.

Klik hier om naar de foto’s van het startweekend te gaan.


En vervolgens op veler verzoek (!) een aantal recepten van de gerechten van het fietsdiner!

Pastasalade kip-rucola-pesto-tomaat

7-lagen salade

Recept toetje

Geplaatst in Blog kerkdiensten, Kerkdiensten, Nieuws.