IEDEREEN WELKOM OP DE OPEN AZC DAG: 22 september

Een van de leden van onze wijkgemeente doet vrijwilligerswerk voor VluchtelingenWerk Nederland (locatie Stichtse Vecht aan de Gaslaan in Maarssen). Graag brengen wij de Open AZC dag onder jullie aandacht door middel van het onderstaande persbericht.

Ook dit jaar vindt er weer een Open azc dag plaats. Op zaterdag 22 september, tevens Nationale Burendag, worden 40 asielzoekerscentra opengesteld voor het Nederlandse publiek. De open dag wordt voor de vierde keer georganiseerd door VluchtelingenWerk Nederland in samenwerking met het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers)  en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Omdat de asielzoekerscentra gerund worden door het COA en wij op de centra aanwezig zijn als onafhankelijke belangenbehartiger, doen we dit samen.

De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen. En om ook dit jaar weer zoveel mogelijk ontmoetingen te creëren zullen we op zoveel mogelijk locaties met “Bakkie doen?” aanwezig zijn.

Waarom een Open azc dag?
Door ontmoetingen tussen Nederlanders en de bewoners van het asielzoekerscentrum ontstaat er meer begrip voor de situatie van vluchtelingen. Daardoor vergroten we het draagvlak en krijgen bezoekers een beeld van het werk dat VluchtelingenWerk en andere organiserende partijen doen.

Locaties en programma’s
Er zijn 40 azc’s die deelnemen aan de open dag. Een overzicht van de deelnemende locaties vind je op openazc.nl

Ook de bewoners zelf nodigen je van harte uit om langs te komen, zie het filmpje op:
https://youtu.be/oeTOXBWO7pY

Voor meer informatie over de activiteiten van VluchtelingenWerk: www.vluchtelingenwerk.nl

Geplaatst in Nieuws.