Bert Aalbers sluit prekenreeks over Job af

Geïnspireerd door de preek van Piet Vellekoop de week ervoor – die hij via Kerkradio meebeleefde – sloot Bert Aalbers tijdens de dienst op zondag 15 juli de prekenreeks over het bijbelboek Job af. Nadat het laatste hoofdstuk was voorgelezen, vroeg Bert de gemeenteleden even met elkaar te bespreken wat zij vonden van dit ‘happy end’ van het bijbelboek Hij liep rond om de meningen te peilen: er bleek verschillend over te worden gedacht. Tijdens de preek werdt het hoofdstuk zorgvuldig ontleedt en van commentaar voorzien. Bert liet aan het eind van zijn preek op de beamer vier wijsheden zijn die hij uit het boek Job had gehaald en graag wilde meegeven. Hij besloot zijn preek met: “Want hij die alles kan, kan toch 1 ding niet: de oren en het hart sluiten, voor een mens die tot hem schreeuwt. Dat kan de almachtige God – God zij dank – niet.”

De preek is na te luisten/kijken via deze link 

Geplaatst in Nieuws.