Terugblik Ontmoetingsdienst 29 april

De dienst op zondag 29 april jl. was bedoeld als een ‘anders dan anders’ kerkdienst, laagdrempelig en voor jong en oud. Het thema van de dienst was paradoxaal: In Vuur en vlam: als Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen. Schijnbaar onmogelijk natuurlijk, maar wat bij mensen onmogelijk is…

Al bij de ingang van kerk werden de kerkgangers begroet met ‘vlammen’ van fakkels die hen naar de ingang leiden. Dit keer was er voorafgaand aan de dienst koffie dringen. Dat werd zo gezellig dat we iets te laat begonnen met het zingen voor de dienst die muzikaal geleid en begeleid door de gospelband 4Tune.
De dienst was voorbereid door een aantal gemeenteleden die elkaar regelmatig als praatgroep ontmoeten op zondagavonden (zondagavondclub). Hun wens was dat het een vreugdevolle dienst zou worden waarin wij de opstanding van Christus en de werking van de Geest zouden vieren!
Verbondenheid met de luisteraars van Kerkradio en kijkers van KerkTV werd uitgedrukt door een aantal foto’s van een aantal van hen te tonen. Verder was er een filmpje van een gemeentelid die aangaf KerkTV een uitkomst te vinden!
Annelies de Vries sprak met de kinderen over Pasen en wat we met Pinksteren vieren werd uitgelegd met een video via de beamer. De kinderen bleven overigens in de kerk tijdens de preek en waren druk met de preekbingo: woorden die tijdens de preek door dominee Jochem werden uitgesproken en op het bingoformulier stonden, werden weggestreept en als de kaart vol was: “Amen!”
Dominee Jochem stuiver verbond in zijn preek alle elementen van de dienst: als zichtbaar teken daarvan kreeg hij een eenmalige blauwkleurige stola omgehangen (combinatie van de kleuren paars (Pasen) en rood (Pinksteren)). Ook in de bijbel komen beide samen in de lezing van deze zondag (Joh 20: 19-22)
Tijdens de collecte konden de gemeenteleden niet alleen wat geven maar kregen zij van Evert Woltjes op ouderwetse wijze een vurig snoepje aangereikt…
Na de dienst werden vurig gekleurde balonnen ‘uitgestort’ over de gemeenteleden.

Klik hier voor alle foto’s/filmpjes van deze dienst
Klik hier voor de liturgie

Geplaatst in Blog kerkdiensten, Nieuws.