Kerkproeverij, diaconale dienst zondag 8 april

Het jaarthema van de PKN ‘Kerkproeverij’, is ook doorgezet binnen de diaconie. Het ‘proeven’ hebben we als thema voor de diaconale dienst van 8 april bijna letterlijk genomen. Meerdere doelen die te maken hebben met voedselvoorziening zijn in het afgelopen jaar ondersteund. Onder andere de Voedselbank Stichtse Vecht, Het Smulhuis (een eetgelegenheid voor dak- en thuislozen) en Stichting No Yellow Beans Day.

In de dienst van 8 april zal dhr. Henk Griffioen, die al 20 jaar als vrijwilliger betrokken is bij het verzorgen van maaltijden in het Smulhuis, ons daarover vertellen. Na de dienst zijn Smulmunten verkrijgbaar, deze kosten € 2,50 per stuk en met zo’n munt kan een maaltijd in het Smulhuis betaald worden. U kunt de munten aanschaffen om zelf uit te delen, maar doneren van de munten aan dhr. Henk Griffioen kan ook, hij zal ervoor zorgen dat deze bij de juiste personen terechtkomen. No Yellow Beans Day is het project van ons gemeentelid Marieke Ramp en zet zich in voor een maandelijkse gevarieerde maaltijd voor Birmese vluchtelingen. De collecteopbrengst van deze zondag is bestemd voor dit project.

 

 

 

 

Geplaatst in Nieuws.