Terugblik Kerk-op-schoot

Op zondag 11 februari jl. kwam dominee Beer weer naar de Open Hof. Met de kinderen van de crèche en hun ouders hebben we het verhaal van de bruiloft in Kana gehoord. Na het gebed en het aansteken van de kaars hoorden de kinderen wat er allemaal geregeld moet worden voor een bruiloft. Zo mochten de kinderen uitnodigingen in een heuse brievenbus doen. Bij een bruiloft horen ook mooie kleren. De kinderen mochten een sluier of stropdas om doen en poseren voor de spiegel of voor de fotograaf. Er was ook een bruidsboeketje wat de kinderen mochten vasthouden en er waren ringen om bij elkaar om de vinger te schuiven.

In de bijbel staat een bijzonder verhaal waarbij Jezus te gast was op een bruiloft. Maar op een gegeven moment was de wijn op! Jezus deed toen zijn eerste wonder, hij maakte wijn van water. Zo kon het feest toch nog doorgaan! Ook wij hebben feest gevierd, er hingen slingers, ballonnen en er was bellenblaas.

De kinderen kregen een glaasje limonade en een lekker klein taartje. Het was een feestelijke dienst, na afloop hebben we de Here God daarvoor gedankt. De volgende Kerk-op-schootdienst is op zondag 22 april 2018. Voor meer informatie of een uitnodiging voor de volgende keer neem gerust contact op: mmrverhoef@casema.nl.

Met vriendelijke groet,
Marieke Ramp en Myriam Verhoef

Geplaatst in Blog kerkdiensten, Nieuws.