Terugblik Top2000 dienst

Op vrijdag 29 december jl. organiseerde de Ontmoetingskerk alweer de 3e editie van de Top2000-kerkdienst. Deze bijzondere kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top2000 van NPO Radio 2. Iedereen had van tevoren kunnen stemmen op top2000 songs en uit de inzendingen was een selectie gemaakt voor deze dienst.

Ouderling Kerkrentmeester Jaap Bogaards opende de bijeenkomst en gaf meteen de motivatie aan van zijn concertmaat Kees Capel voor eerste nummer van de dienst: ‘I still haven’t found what I’m looking for’ van U2. In dit lied gaan geloof en twijfel hand in hand. Toen de tekst eens werd gebruikt tijdens een kerkenraadsvergadering noemde iemand het de 151e Psalm. “Een mooie Psalm om de dienst mee te beginnen” aldus Jaap die de motivatie van harte onderschreef.

De Ontmoetingskerk gelegenheidsband begeleidde de songs die samen met de gemeente werden gezongen. De band bestond uit Ronald de Vries (drums), Vincent Kroon (basgitaar), Marion de Vries (piano) en Ingrid Verlaan (Bariton). De zang werd verzorgd door Raquel van Vliet, Lidia Schouten, Margot de Vries,  Mark van Huissteden. Ook de jonge zangeressen Floor de Vries en Lotte de Vries zongen ook een nummer. (red: inderdaad is de naam de Vries de meest voorkomende naam in Nederland en de Ontmoetingskerk 🙂 )

Alhoewel Ds. Jochem Stuiver voorganger (en DJ) van de dienst was, werd de preek (van de leek) verzorgd door Paul Brussaard. Hij hield een inspirerend verhaal over (o.a.) zijn wereldreis waarbij geld werd opgehaald om een kindertehuis te bouwen.

Tijdens de dienst kon iedereen die dat wilde een kaars aansteken die waren neergelegd in de vormen van ‘Geloof’, ‘Hoop’ en ‘liefde’. Kersverse en trotse oma Jeannette Woltjes deed de afkondiging voor de collecte die was bestemd voor Warchild.

De dienst werd live uitgezonden op kanaal 44 van RTV Stichtse Vecht. Klik hier om de TV uitzending van de dienst terug te zien. Klik hier om naar het fotoalbum van de dienst te gaan.

 

Geplaatst in Blog kerkdiensten, Nieuws.