Zondag 10 december: Herdenking voor verdronken vluchtelingen

Aan de grenzen van Europa spelen zich dagelijks drama’ s af. Elke dag verdrinken mensen in zee die op zoek zijn naar een beter leven , naamloos, in stilte. In 2016 waren er meer dan 5.000 doden te betreuren. Halverwege 2017 zijn er al 2247 mensen overleden. Achter elk cijfer schuilt een mens van vlees en bloed met een eigen verhaal. Laten we hen niet vergeten en hen waardig herdenken.

Op zondag 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens,  wordt in Maarssen voor de 1e keer een herdenking georganiseerd voor verdronken vluchtelingen aan de Europese grenzen. De herdenking bestaat uit 3 delen:

15.00 uur- 16.30 uur: Voorprogramma in kerkcentrum Open Hof, kerkweg 60 in Maarssendorp. Een werkgroep van Amnesty International is aanwezig om aandacht te vragen voor het schrijven van kaarten aan gevangenen in de hele wereld. De directeur van Amnesty International Nederland, Eduard Nazarsky, vertelt over de rol van Amnesty bij de vluchtelingen-problematiek in de wereld. Vanuit Stichtse Vecht zal Peter Rouw vanuit het Leger des Heils, Vluchtelingenwerk vertellen over  de opvang van vluchtelingen binnen onze (burgerlijke) gemeente. Waar/hoe worden ze gehuisvest, waar lopen deze mensen tegenaan en wat wordt er van vrijwilligers gevraagd die hen begeleiden.

16.30 uur: start wandeling vanuit Kerkcentrum Open hof naar de Amnestree op het stationsplein in Maarssenbroek (Safariweg).

17.00 uur: rond dit tijdstip vindt een wake plaats voor verdronken vluchtelingen met medewerking van Ds. Jochem Stuiver. We staan stil bij hun overlijden, we staan stil  bij het verdriet van hen die de oversteek wel hebben kunnen maken.

We nodigen u allen van harte uit om, met bloem en/of kaars, met ons mee te lopen en te waken.

De herdenking wordt georganiseerd door leden van de Gideonsbende Maarssen, de Verrijzenisgemeenschap, de Heilig Hart kerk, wijkgemeente de Ark en Ontmoetingskerk.

Wilt u meer informatie mail ons: wake2017stichtsevechtverbindt@gmail.com

Geplaatst in Blog kerkdiensten, Nieuws.