december 2017

U mag het zeggen

Het jaarthema in de Ontmoetingskerk is dit jaar ‘Kerkproeverij’. Ik ben dol op proeverijen. Net zoals bij een Indische rijsttafel, allemaal smakelijke kleine gerechtjes proeven en proberen. Sommige supermarkten organiseren rond de kerstdagen ook proeverijen. Dan kunt u daar alvast alle kerstgerechten en producten proeven die ze in de verkoop hebben.

Deze rubriek heet ‘van de waterkant’. Langs de waterkant groeit en bloeit van alles. Hier kunt u dan lezen wat ik langs de waterkant van Maarssen en daarbuiten heb meegemaakt of bedacht. Met andere woorden: ik dien elke keer hier een klein gerechtje aan gedachten op. Maar ja, dat is dus wel iedere keer dezelfde kok. Daarom bedacht ik het volgende plan. Ik wil alle lezers van het kerkblad uitnodigen om inspirerende gedachten naar mij te sturen. Ook als u geen lid bent van de Ontmoetingskerk. Ik denk dan bijvoorbeeld aan woorden of spreuken die u ergens hebt gelezen of zelf hebt bedacht. Woorden die u verder helpen in het leven. Het kunnen regels uit een gedicht zijn of een lied, een stukje van een verhaal. Alles mag zolang u maar kunt uitleggen in een of twee zinnen waarom deze tekst u aanspreekt. Hoe deze woorden smaak geven aan uw leven. U kunt de spreuken en teksten, uw gerechtjes naar mij mailen of per post sturen. Als dat lukt dan zorg ik ervoor dat de komende maanden in deze rubriek van alles te proeven zal zijn. Een proeverij van gedachten van lezers van dit kerkblad. Het kunnen hele korte teksten zijn of wat langere teksten. De bijdrage inclusief uw eigen motivatie mag maximaal 350 woorden bedragen. Het moet wel een proeverij worden, geen prekerij. Dat wil ik voor het jaar 2018 proberen te organiseren. Kookt u mee? Dat zou geweldig zijn! En om met een tekst over proeven af te sluiten: ‘Proef, en geniet de goedheid van de Heer, gelukkig de mens die bij hem schuilt’ (Psalm 34:9, NBV vertaling). Mooie, smakelijke en gezegende kerstdagen toegewenst waarin u meer nog dan eten, liefde en vriendschap mag proeven.

Jochem Stuiver

 

Geplaatst in Van de Waterkant.