RTV Stichtse Vecht interview ds. P.G. Vellekoop over “500 jaar Reformatie”

Zaterdagavond 4 november jl. is in de studio van RTV Stichtse Vecht (Harmonieplein 31, Maarssen) door Hanny van Hemert een radio-interview opgenomen met ds. P.G. Vellekoop (voorzitter van de Algemene Kerkenraad PGM en predikant van wijkgemeente Ontmoetingskerk).

In dit interview wordt gesproken over “500 jaar Reformatie”. Daarnaast was er een terugblik naar de Luther Zangdienst op 29 oktober 2017 in de Dorpskerk en een vooruitblik naar de voorstelling “Kom naar voren” in De Ark op 17 november 2017 in Maarssen.

Maarten Luther spijkerde 500 jaar geleden zijn stellingen aan de deur van de rooms-katholieke slotkapel in Wittenberg. Dit wordt gezien als het begin van het protestantisme. Het heeft geleid tot meer dan een eeuw godsdienstoorlog. In ons land is er vrijheid van godsdienst en wordt gestreefd naar een oecumenische samenleving. Voor het naluisteren van fragmenten van het interview klik hier.

Geplaatst in Nieuws.