Huiskamerontmoeting sectie 2

 

Het sectieteam van sectie 2 organiseert binnenkort weer een huiskamerontmoeting. Het thema van de bijeenkomst is “Welkom thuis…”

Het zijn woorden die we gebruiken als iemand langdurig weg is geweest. Voor velen van ons is het normaal om na een (lange) reis thuis te komen en familie, vrienden en buren weer te ontmoeten en begroeten. Er zijn helaas ook heel wat mensen die hun huis (voorgoed) hebben moeten verlaten en moesten vluchten naar een veiligere omgeving. Voelen zij zich in hun nieuwe omgeving welkom en thuis?

Vluchtelingen roepen gevoelens bij ons op. Bij de een weerstand, bij de ander ontferming. Daar willen we met elkaar over in gesprek.

De bijeenkomst is onderverdeeld in een ochtenddeel waarin we in gesprek gaan met twee asielzoekers die inmiddels langere tijd in Maarssen wonen en die bezig zijn hun weg binnen onze samenleving te vinden. Waar lopen zij tegenaan? Wat vinden ze van onze samenleving en hoe ervaren zijn de cultuurverschillen?

In het avonddeel staat centraal wat voor gevoelens vreemdelingen/asielzoekers bij ons oproepen en wat de bijbel daarover zegt.

De ontmoetingen vinden plaats op dinsdag 14 november aanstaande.
Ochtenddeel: 10:00 uur,  Rembrandtsingel 43 bij Coby Verhoeven
Avonddeel: 20:00 uur, Brederostraat 1/14 bij Joke Rollema

U bent van harte welkom. Graag even doorgeven aan een van de onderstaande leden van het sectieteam. Als u opgehaald wilt worden is dat ook mogelijk.

Hartelijke groet,

Anne Marie Overgaauw, tel. 564 801
Esther Brussaard – Bloemendaal, tel. 06 55433993
Janny de Roock, tel. 580225
Joke Rollema, tel. 561 349
Nella Huis in ’t Veld, tel. 573062
Pieter Quakkelaar, tel. 574 738 of 06 11956787

 

Geplaatst in Nieuws.