Bijbellezers uit de Ontmoetingskerk hebben bijgedragen aan een nieuwe bijbeluitgave!

In een vorige nieuwsbrief van onze wijkgemeente stond al een aankondiging dat er een nieuwe Bijbeluitgave is verschenen: ‘Bijbel Dichtbij’. Wat u waarschijnlijk nog niet weet, is dat deze uitgave onder andere een gevolg is van de Bijbeluitdaging 2015. In dat jaar deden ruim 400 mensen uit de Ontmoetingskerk en daarbuiten mee aan de poging om in een jaar de hele bijbel te lezen.

De meeste mensen lazen toen de Bijbel in Gewone Taal uit 2014. Al lezende kwamen er veel vragen op die in leesgroepen en bijeenkomsten werden besproken. Jochem Stuiver (predikant van wijkgemeente Ontmoetingskerk) heeft deze vragen doorgespeeld naar het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). In de bijbeluitgave van 2014 werd bijvoorbeeld uitleg en een inleiding bij de bijbelboeken gemist.

Wie de bal kaatst kan hem terugverwachten… Jochem is in 2016 door de EO en het NBG gevraagd om samen met andere theologen een taalkundigen mee te werken aan een nieuwe uitgave van de Bijbel in Gewone Taal: Bijbel Dichtbij. Zo heeft hij voor 11 boeken van de bijbel studievragen, uitleg en toepassingen geschreven. Verder staan er in deze uitgave landkaarten, themapagina’s, afbeeldingen, leesroosters en verwijzingen naar andere bijbelteksten. Nog lang niet alles staat in deze bijbeluitgave maar wel heel veel, dat mag ook wel in een boek van bijna 1,5 kilo en 2388 pagina’s! Voor meer informatie ga naar de speciale bijbeldichtbij website

Op zondag 29 oktober is deze bijbel na de dienst te bekijken en eventueel ook te bestellen voor 45 euro. U kunt deze bijbel ook zelf aanschaffen via deze link.

Geplaatst in Nieuws.