Archief Kinderkoor Shalom online!

Ruim 33 jaar geleden werd het kinderkoor Shalom opgericht. Om precies te zijn op 24 november 1985 kwamen de kinderen na de ochtenddienst voor de eerste keer bijeen. Meteen al werden maar liefst 27 kinderen lid van het koor en de eerste uitvoering was op eerste kerstdag 1985 in de morgendienst.

Shalom werd opgericht door Ineke de Vries, Jenneke Brouwer en Lyda van Keulen en de toenmalige organist van de Open Hof, dhr. Roggeveen werd dirigent van het koor. Later nam Ellen Grevelink het van hem over. Diverse ouders werden bereid gevonden om de kinderen naar optredens te brengen, de toenmalige jeugdraad financierde de mappen en de kinderen betaalden 50 cent per repetitie aan contributie.

Het digitale archief bestaat uit diverse overzichten van toenmalige leden, presentielijsten, overzichten van verjaardagen, advertenties etc. Ook een aantal foto’s zijn bewaard gebleven net als een tweetal opnames van concerten die inmiddels gedigitaliseerd zijn. Inmiddels is ook het laatst bekend repertoire gedigitaliseerd.

Klik hier om naar het archief te gaan. Het password is: Shalom2017
Klik hier om naar de fotopagina te gaan.

Heb jij ook nog documenten, foto’s of opnamen van kinderkoor Shalom? We nemen ze graag op in het archief! Neem daarvoor contact op met Henk de Vries, webmaster ontmoetingskerkmaarssen.nl via shalom@ontmoetingskerkmaarssen.nl

Hieronder het videoverslag van het 10-jarig bestaan in 1995. De video-opname van het 15-jarig bestaan volgt nog.

Geplaatst in Nieuws.