Unieke Luther zangdienst in Dorpskerk

Zondagavond 29 oktober is er om 18:30 uur een feestelijke zangdienst in de Dorpskerk rondom 500 jaar reformatie. Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther 95 stellingen op de deur van de Rooms Katholieke slotkapel in Wittenberg timmerde. Vanaf dat moment ontstonden de protestantse kerken.

Luther was ook de man die de Bijbel in het Duits vertaalde en de man van de muziek en zang. Bij dat laatste wordt op 29 oktober stilgestaan in de Dorpskerk . Het Protestants Kerkkoor onder leiding van Christiaan van Hemert zal samen met de aanwezigen liederen van Luther zingen onder begeleiding van orgelspel door Daan Weenk en Wilco Gijzen die ook trompet speelt, net als Hilfred Huiting. Leonard van Dijk speelt op de piano. Er wordt ook een stukje uit een preek van Luther voorgelezen als ook het beroemde avondgebed van Luther. Na afloop is er voor iedereen koffie en thee in het Trefpunt.

Deze zangavond wordt georganiseerd door de volgende protestantse kerken in Maarssen: CGK de Hoeksteen en de protestantse wijkgemeentes De Ark, Ichtus en Ontmoetingskerk. Iedereen is van harte welkom en de toegang is vrij.

Geplaatst in Nieuws.