Afscheid…en bevestiging nieuwe ambtsdragers!

In de ochtenddienst in de Dorpskerk is op zondag 8 oktober 2017 is afscheid genomen van zes ambtsdragers wiens termijn was verstreken. Henriëtte Korevaar-Visser, Sandra Overzet en Anne de Vries-Robijn namen afscheid als diaken en Kees Capel, Jaap Fokker en Robert Pastoor namen afscheid als ouderling. Terecht ontvingen zij als teken van dank van onze wijkgemeente een bos bloemen en lovende woorden van ds. Piet Vellekoop.

Als gemeenteleden hebben we eigenlijk niet zo heel veel zicht op wat er ‘achter de schermen’ allemaal gebeurd (en moet gebeuren) om alle activiteiten binnen onze wijkgemeente, het pastoraat en diaconaat te organiseren. Henriette, Sandra, Anne, Kees, Jaap en Robert hebben zich met ongelofelijk veel energie ingezet voor ons allemaal en voor mensen buiten onze wijkgemeente. Daarvoor ook vanaf deze plek namens alle gemeenteleden van de Ontmoetingskerk: respect en zeer veel dank!

Op deze website, in Kerk op weg en via nieuwbrief en in de diensten, is de afgelopen maanden aandacht geweest voor de vacatures binnen onze wijkgemeente. In interviews vertelden huidige en vertrekkende ambtsdragers hun verhaal over het uitvoeren van hun functie. De dienst van 3 september jl. stond geheel in het teken van de vraag: wat als…? Het ging om de vraag wat je als gemeentelid ervan zou merken als er geen ouderlingen, diakenen of anderen gevonden zouden kunnen worden om het kerkenwerk te dragen.

We zijn als wijkgemeente ongelofelijk blij dat – mede naar aanleiding van het bovenstaande – deze zondag ook weer nieuwe ambtsdragers klaar stonden om functies binnen onze wijkgemeente te gaan vervullen. Wilma Ramaker, Ida Verkerk, Ingrid Verlaan en Jeannette Woltjes gaan aan de slag als diakenen en Margot de Vries gaat het team van de jeugdouderlingen versterken. Namens alle gemeenteleden: heel veel succes en moge de Heer jullie werk zegenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Blog kerkdiensten, Nieuws.