500 jaar Protestantisme

De drie wijkgemeenten van de Protestantse gemeente in Maarssen staan, in samenwerking met de Christelijk Gereformeerde Kerk de Hoeksteen, binnenkort stil bij 500 jaar protestantisme in Maarssen. Er worden een tweetal activiteiten georganiseerd.

De eerste activiteit is een zangdienst op zondag 29 oktober. Deze zal worden gehouden vanaf 18.30 uur in de Dorpskerk, Kerkweg 60 in Maarssen. Tijdens deze dienst wordt aandacht geschonken aan de reformator Luther en worden liederen van zijn hand gezongen.

De tweede activiteit is op vrijdag 17 november om 20:00 uur in Kerkcentrum de Ark, Duivenkamp 844, 3607 WG Maarssen-broek met de voorstelling ‘Kom naar voren!’. Verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda brengen in teksten en beeld, begeleid door de klanken van een accordeon, historische personen tot leven. Denk aan: Maarten Luther, Jan de Bakker uit Woerden, de Duitse vorst Philipp von Hessen, de gastvrije Menso Alting, de Bijbelgetrouwe Calvijn, de dappere Menno Simonszoon, de geleerde Arminius en de meid van de pastoor in Borne. Kent u ze nog niet? Dan leert u ze kennen, wanneer ze naar voren komen en zich uitspreken! Historisch verantwoord gaat hierbij spannend samen met een actuele spits Toegang is vrij, wel is er een collecte voor de onkosten.

 

 

 

 

Geplaatst in Nieuws.