Kerkproeverij 2017

Denk niet wit, denk niet zwart…

Het kleurde zwart/wit bij binnenkomst in de kerk op startzondag 24 september jl. Vrijwel iedereen had zich aan de dresscode gehouden. Het thema was Kerkproeverij: de kerk proeven, kan dat? Kies je voor Peper of Zout, Liedboek of Opwekking, Oude of Nieuwe Testament, Zacheüs of Jezus? De Ontmoetingsgroep had een leuke interactieve dienst samen met Ds. Piet Vellekoop en Ds. Jochem Stuiver voorbereid. Bij binnenkomst nam je plaats in de bank bij een aangegeven bijbelboek en logde één iemand van de groep in op Kahoot. Dit is een online leeromgeving waarmee multiple choice vragen gesteld en via een smartphone beantwoord kunnen worden. Daardoor konden jong en oud meedoen.

Gastheer in restaurant De Ontmoeting was Kees de Vries die de gasten op humoristische wijze langs het aperitief, de amuse, het voor-, hoofd- en nagerecht leidde. Steeds moest via Kahoot keuzes worden gemaakt, bijvoorbeeld Lied 672 of 276, Opwekking 429: God wijst mij de weg of Van Dik Hout: De keuzes die je maakt? Het combo had extra veel liederen ingestudeerd en speelde steeds een stukje voor om de keuze te vergemakkelijken.

Er was zelfs een ‘kindermenu’ voor de kinderen van de Kindernevendienst, een tafeldeksessie met butler Jacob van der Zwan met aandacht hoe ons ‘restaurant’ in de toekomst in te richten (project bouwen aan de toekomst) en het bloemstuk was speciaal door Roelof-Sjirk Hoff-Waters met witte en zwarte bloemen vormgegeven. Heel mooi.

… maar in de kleur van je hart

De zwart/wit snoepjes voor de dienst maakten plaats voor smarties in alle kleuren van de regenboog bij de uitgang. Een kleurrijk buffet vol smakelijke zoetigheden stond klaar om lekker van te smullen bij de koffie. En het zwart/witte bloemstuk kreeg natuurlijk een rood hart. Een dienst om warm van te worden!

Geplaatst in Nieuws.