Dorpskerk Maarssen trok met “Boeren, burgers en buitenlui” weer meer bezoekers!

Tijdens Open Monumentendag op 9 september jl. trokken de rouwborden en herenbanken van onder andere de “buitenlui” fam. Huydecoper de aandacht. We mochten ruim 10% meer bezoekers verwelkomen. Velen hadden een bezichtiging van de Dorpskerk gecombineerd met een bezoek aan Goudestein, ooit buitenplaats van burgemeester Joan Huydecoper te Amsterdam, en het Vechtstreekmuseum.

Sommigen kwamen speciaal voor register taxateur Hans Jongeling te Maarssen, die een mooie verzameling oude munten ten toon stelde en vakkundig over oude munten en sieraden adviseerde. Het orgelspel van Wilco Gijzen, Daan Weenk en Jaap Hoeflaken op het monumentale Meere-orgel trok vele echte orgelliefhebbers. Op een gegeven moment werd het orgelspel spontaan aangevuld door trompetspel van een bezoeker die met zijn meegebrachte trompet Wilco Gijzen ging begeleiden.

Tussendoor werd de dronefilm Dorpskerk Campus getoond, konden kinderen een speurtocht doen en kon iedereen van koffie en meer van de sponsors genieten. Vele vrijwilligers van wijkgemeenten De Ark, Ichthus en Ontmoetingskerk zorgden voor ontvangst van bezoekers uit geheel Stichtse Vecht, Spanje en Singapore.

De Dorpskerk is in eerste instantie een gebouw voor kerkdiensten maar opvallend was welke mooie gesprekken, ook over het geloof, tijdens Open Monumentendag werden gevoerd. Voor foto’s zie: www.dorpskerkmaarssen.nl.

Geplaatst in Nieuws.