Op reis naar Namibië voor SOMO

Dankzij de laatste Bazar hebben een heel aantal goede doelen een bijdrage gekregen. Eén daarvan was SOMO, waaraan ik als secretaris en vrijwilliger ben verbonden. Als u dit leest ben ik al weer bijna terug uit Namibië, waar ik voor het eerst de contactpersonen hoop te ontmoeten. Bij deze reis gaat het natuurlijk vooral om de projecten voor (wees)kinderen waar wij als stichting ons voor inzetten: voedselproject voor 100 kinderen die anders geen (warm) eten hebben, 40 kinderen die naar school kunnen terwijl dat anders niet mogelijk was. Ook regelen wij schoolspullen en zijn er in het verleden ook met steun vanuit de (burgerlijke) gemeente Maarssen eenvoudige huizen gebouwd. Een teken van dankbaarheid van de mensen in Outjo (Namibië) is dat er een Maarssen school en een Maarssen village is!  Wij gaan naast kennis maken vooral bespreken hoe de samenwerking in de toekomst versterkt kan worden.

Na het bezoek aan Outjo reizen mijn vrouw (Bernadet) en ik nog twee weken rond om de natuur (vogels!) te bekijken.

Gerhard Overdijkink (secretaris SOMO, zie www.somomaarssen.nl )

Geplaatst in Nieuws.