augustus 2017

Mixed grill

Op een zonnige zomeravond ben ik in Utrecht. Ik heb een tafeltje gereserveerd aan het water van de Oudegracht. Alleen voor het uitzicht is het al de moeite waard. Er vaart en drijft van alles vlak langs mijn bordje. Studenten in een sloep, een ouder echtpaar op een jacht zo groot dat het maar net onder de brug past, toeristen in alle kleuren van de regenboog op een waterfiets. Het plezier spat er vanaf en het is heerlijk om naar te kijken. Maar ja, je kunt niet gratis op het terras zitten dus je moet wel wat bestellen. Maar wat? Gelukkig staat er bijna altijd wel een ‘mixed grill’ op het menu. Het is natuurlijk niet het meest spannende gerecht op de kaart. Ik kan natuurlijk ook een ‘Burrata in Foglia’ bestellen of de ‘Papilotte van Picanha’. Maar wat je dan krijgt? Bij de mixed grill zit ik altijd goed is mijn ervaring. Het is niet gek om te kiezen voor wat je begrijpt. Dat doet me denken aan de spreuk: ‘Geluk is de kunst om van het leven een boeket te maken van de bloemen waar je bij kunt’. Die mixed grill, daar kan ik bij. Tevreden kijk ik even later naar mijn bord met daarop een bonte mixed grill. Net zo bont als de vaartuigen en mensen op het water. Voor even was de wereld in harmonie. JS

Geplaatst in Van de Waterkant.