Uitnodiging Medair Nederland: wadloop #nietvoorwatjes

Via de diaconie kregen wij het verzoek om het volgende onder jullie aandacht te brengen:

Op  zaterdag 2 september 2017 organiseert Medair Nederland weer een sponsor wadloop #nietvoorwatjes. Er wordt dit jaar gelopen (16km) van Brakzand naar Schiermonnikoog.

We stappen op in Lauwersoog, op een schip die ons in 20 minuten naar de juiste zandbank brengt. Hierna zullen we ongeveer 4 uur wandelen over een uniek deel van de Waddenzee.

We denken deze dag speciaal aan alle mensen in de wereld die lange afstanden moeten afleggen over vaak moeilijk begaanbare wegen om een veilige plek te vinden om te kunnen (over)leven, maar ook aan onze Medair medewerkers die ver gaan om levens te redden!

In Zuid-Sudan leggen de Medair teams in de regentijd kilometers af, soms tot de middel in het water om zo de meest kwetsbare mensen te helpen. Medair gaat naar afgelegen dorpen in Nepal. Maar ook in afgelegen dorpen in de moeilijk bereikbare provincie Orientale in D.R. Congo biedt Medair hulp. We doorkruisen rivieren die eigenlijk te diep zijn. Brengen op ezeltjes hulpgoederen door de bergen in Afghanistan. We doen alles om er maar voor te zorgen dat zelfs op de meest afgelegen plekken mensen geholpen worden.

Normaal vraagt men een sponsorbijdrage om mee te doen aan deze tocht, maar dat wordt nu opengelaten. Voor nadere informatie klik hier. 

Geplaatst in Nieuws.