Nieuwe organist: Stijn van der Woude

Onze wijkgemeente is nog op zoek naar nieuwe organisten. Zondag 16 juli aanstaande is de jonge theologiestudent Stijn van der Woude (24 jaar) voor het eerst in ons midden om op het orgel te spelen. Misschien dat hij in de toekomst vaker bij ons komt spelen.

Zijn LinkedIn profiel geeft de volgende beschrijving:

Ik zou graag Oscar Wilde willen citeren: ”To define is to limit”. 

Met dit in het achterhoofd, wil ik mezelf toch zo goed mogelijk omschrijven. Ik ben van mezelf erg gedreven, sociaal en nieuwsgierig. Als theoloog interesseer ik mij sterk in de godsdienstwetenschap, filosofie en theologie. Hoewel ik mij als theoloog voornamelijk richt op het christendom in al zijn facetten, ben ik ook redelijk thuis in meditatie en ‘Zen’, de Japanse variant van het boeddhisme. 

Hiernaast hou ik mezelf ook al jarenlang intensief bezig met klassieke muziek, met name de Barok. Al ruim 14 jaar bespeel ik de piano en sinds twee jaar ben ik gestart met het (kerk)orgel. Naast dat ik zelf elke dag oefen, heb ik ook zes jaar lang pianoles gegeven aan kinderen tot en met twaalf jaar en begeleid ik af en toe de diensten op zondagochtend van kerkgemeente ‘De Open Poort’ in Harmelen. 

Stijn is op dit moment verder nog Secretaris van het diaconaal moderamen van de Protestantse Gemeente Utrecht en bijlesdocent. Hij behaalde zijn Bachelor Religiewetenschappen & Theologie aan de Universiteit Utrecht en deed zijn master Spiritual Care aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

 

 

 

Geplaatst in Nieuws.