Honkerskamp 2017

Wat hadden we vorig weekend weer een fantastisch weekend met de Honkers-kinderen!

We vertrokken op zaterdagochtend om 10.00 uur op de fiets vanaf Kerkcentrum Open Hof. Ondanks de regen gingen de meeste kinderen toch lekker fietsen. Een paar kinderen gingen samen met de bagage met de auto richting Harmelen.

We zaten in een kampeerboerderij en gingen natuurlijk eerst de boel verkennen. We hadden 2 grote slaapzalen op de zolder. Het kraakte hier en daar wel een beetje en af en toe leek het of het plafond naar beneden kwam maar dat hoorde er kennelijk bij.

s’Middags hebben we vlotten gebouwd – met dank aan een aantal gemeenteleden die jerrycans en pallets hadden gesponsord! Gelukkig bleef het s’middags redelijk droog en konden we de vlotten te water laten. De kinderen lagen meer in de sloot dan op het vlot. Dolle pret, maar het was daarna wel een vieze stinkboel in ons kampeerhuis. Een leuke verrassing was dat dominee Piet ook nog even bij ons langs kwam. ’s Avonds hebben we gebarbecued onder de bezielende leiding van onze meesterkoks Mark en Barry. Daarna hadden Tom, Daan en Lucas een spannend spookspel in het bos voorbereid. Bij terugkomst was het tijd om het kampvuur aan te steken.

De volgende ochtend hadden we na het ontbijt een eigen ‘kinderdienst’. Het thema was ‘vriendschap’. Dominee Jochem had vooraf een filmpje ingesproken over vrienden en online pesten. Tom opende de viering met een gebed. We zongen eerst nog een paar liedjes en gingen daarna in twee groepen uit elkaar om aan de hand van Prediker 4: 9 t/m 12 door te praten over vriendschap, online vrienden en pesten. We hadden mooie en waardevolle momenten met de kinderen.

Daarna hebben we samen een complimentenspel gedaan. Iedereen mocht complimenten bij elkaar en bij de leiding op de rug plakken. Tom was favoriet bij de kinderen en werd helemaal volgeplakt met mooie complimenten. Daarna konden we nog kiezen tussen buitenspelletjes en vriendschapsarmbandjes maken. Na de lunch was het al snel tijd om weer naar huis te gaan. Moe maar voldaan kwamen we aan bij de Open Hof waar we werden opgewacht door zeer uitgeruste ouders (nou bij ons was dat wel anders hoor!)

Groetjes van de leiding

Barry, Mark, Mirjam en Ineke

Klik hier om naar alle kampfoto’s te gaan

 

Geplaatst in Nieuws.