Januari 2017

Het wonder van de vrijdagavond

Wat een feest was het vrijdagavond 30 december bij de Top2000 kerkdienst in Open Hof. Ik had nooit gedacht dat we een geheel gevulde kerk zouden krijgen die avond. Helemaal stond ik te kijken dat meer dan de helft van de bezoekers van buiten de eigen gemeente kwam. Velen die ik achteraf sprak waren nog nooit in een kerk geweest. En ze vonden het prachtig! Bijzonder was ook de leeftijdsopbouw. Het liep uiteen van 9 tot 90 jaar maar vooral heel veel jongeren. Meer dan ik ooit in een jeugddienst heb gezien bij ons. Dat paste prima bij het thema ‘Samen’ van deze dienst. ‘Als de hemel valt, zullen we samen moeten dragen’ (rapper Typhoon). Typhoon zelf was er helaas niet deze avond of toch een beetje wel? Hieronder een klein stukje van mijn preekcolumn van deze avond voor de liefhebbers van de Top2000. Op de website van de Ontmoetingskerk is de hele tekst te lezen en de dienst nog terug te luisteren. Dank aan iedereen die meewerkte aan dit kleine wonder!

“Laten we samen MET HART EN ZIEL bouwen aan een STAIRWAY TO HEAVEN. WE ALL STAND TOGETHER in het verlangen naar JUST A LITTLE BIT OF PEACE IN MY HEART. Kom dan OVER DE MUUR en ga samen aan het werk. LETS STAY TOGETHER en laten we GELOVEN IN HET LEVEN… samen!

Het antwoord van de gemeente is…? Amen!”.

Jochem Stuiver

Geplaatst in Van de Waterkant.