Hartelijk dank namens SOMO aan de Bazarcommissie!

Bij de laatste Bazar mocht SOMO Maarssen namens de medemensen en vooral kinderen in Outjo, Namibië een prachtig bedrag van € 2.975 ontvangen. Dit fantastische bedrag komt extra goed van pas omdat helaas nog heel veel kinderen in Namibië geen onderwijs kunnen volgen. Maarssen had in het verleden een (uitwisselings)band met Outjo. Er is onder andere een Maarssen-school en een Maarssen-Village!

Ongeveer de helft van de bevolking leeft in een krottenwijk (‘Blikjesdorp’) onder heel slechte omstandigheden. Werkloosheid in Outjo is circa 45% en veel (wees)kinderen hebben onvoldoende te eten en kunnen simpele leermiddelen niet betalen.

SOMO richt zich vooral op de ontwikkeling van kinderen. Met het geld van de Bazar kunnen meer kinderen worden bereikt en kunnen zij werken aan hun toekomst. Voor 120 euro kan een kind een jaar lang van vijf warme maaltijden worden voorzien of voor 100 euro aan schoolmaterialen (1 jaar uitgaande van de basisschool).

In september hoop ik naar Outjo af te reizen en zal daar verslag van doen. Uiteraard betalen de bestuursleden de reis en het verblijf zelf omdat SOMO de regel hanteert dat er niets aan de strijkstok blijft hangen en alle gelden ten goede komen aan onze projecten!

Gerhard Overdijkink
secretaris SOMO

 

Geplaatst in Nieuws.