Bouwen aan de toekomst: Verslag Gemeenteavond 2 van 3

Het Trefpunt zat dinsdagavond 16 mei vol. Aan de oproep om vooral te komen, was gehoor gegeven. Na een korte terugblik op de vorige gemeenteavond werden er 12 groepen gevormd om ideeën en meningen uit te wisselen als het gaat om mogelijke opties voor de toekomstige financiële situatie van onze wijkgemeente.

Daarna was het tijd om stickers te plakken om je voorkeur uit te spreken voor een Participerende gemeente, Ondernemende gemeente of Samenwerkende gemeente, en de maatregelen die je daarbij het meest en het minst aanspreken.

Dit is de uitslag waarmee de beleidscommissie (Jaap Bogaards, Paul Brussaard, Oscar van Leeuwen, Bert de Roock en Robert Pastoor) verder aan de slag gaat. De commissie schrijft een advies richting kerkenraad. Bert de Roock benadrukte dat dit slechts het begin van een lang traject is, de gemeenteleden blijven betrokken bij de vervolgstappen.

De participerende gemeente – 0 procent

Deze wordt gerund door vrijwilligers, actieve gemeenteleden en dus minder professionele krachten.

De ondernemende gemeente – 80 procent

Naast de kerkelijke bijdragen gaan we proberen uit bezittingen en investeringen meer opbrengsten te genereren. Denk aan professioneel beleggen, of aan de plannen rond het Harmonieplein.

De samenwerkende gemeente – 20 procent

We gaan nauwer met andere wijkgemeenten samenwerken in Maarssen of daarbuiten. Dit betekent bijvoorbeeld gezamenlijke kerkgebouwen, predikanten, kerkelijke werkers en wellicht ook een gezamenlijke vierplek.

Uitslag voorkeur maatregelen

  1. Onderzoek naar multifunctioneel centrum op de plek van de Open Hof;
  2. 1.0 predikant + 0.4 kerkelijk werker;
  3. predikanten in lijn met norm 1.4 (nu 1.8);
  4. beleggen deel van het vermogen;
  5. verbetering exploitatie Open Hof

Was je er niet bij?

 

 

Geplaatst in Bouwen aan de toekomst, Nieuws.