Lintje voor Evert Woltjes

Traditioneel werden op woensdag 26 april jl, de dag voor Koningsdag weer de lintjes uitgereikt. Ook in Stichtse Vecht, waar 13 inwoners van de gemeente een koninklijke onderscheiding ontvingen.

Lid van onze wijkgemeente Evert Woltjes was een van de geselecteerden en kreeg zijn onderscheiding opgespeld door burgemeester Marc Witteman.

“De heer Woltjes is een man die het vrijwilligerswerk hoog in het vaandel heeft staan en altijd klaar staat voor zijn medemens, zo typeert burgemeester Witteman de heer Woltjes in zijn toespraak. De heer Woltjes ontvangt zijn Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwillige en bestuurlijke verdiensten voor Christelijke Omni Vereniging Desto, waar hij al 45 jaar actief is.

Zo was hij onder andere oprichter, leider en aanvoerder van het zaalvoetbalteam, sinds 1991 wedstrijdsecretaris en vanaf 2006 bestuurslid van de afdeling voetbal. Door hem is Desto opgebouwd van 1 naar 18 teams en heeft hij ervoor gezorgd dat het een stabiele vereniging is geworden. Eén die klaar is voor de toekomst. Kortom: het gezicht van Desto!

Voorts was de heer Woltjes jeugdleider van de Protestantse gemeente Zuilen Bethelkerk (1987-1991), lid van de kerkenraad, lid van de diaconie en voorzitter van de diaconie van deze kerkgemeenschap, pleegouder van kinderen uit Wit-Rusland, bestuurslid (public relations en sponsoring) van de bazaarcommissie van de (toenmalige:red) Protestantse kerkgemeente Open Hof in Maarssen (2002-2009). Sinds 2016 is de heer Woltjes lid van de ledenraad van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond.”

(overgenomen van de site van de vechtstroom)

Geplaatst in Nieuws.