house

Toneelstuk ‘As I Left My Father’s House’

houseStichtse Vecht Verbindt haalt in samenwerking met o.a. onze wijkgemeente het toneelstuk As I Left My Father’s House’ naar Maarssen. Datum: zondagmiddag 19 februari van 14:30-16:00 uur in Kerkcentrum De Ark, Duivenkamp 844. Een volgende uitvoering is gepland op woensdag 19 april in Breukelen (nadere aankondiging volgt). Toegang is gratis, bij uitgang deurcollecte voor de onkosten. Leeftijdsadvies vanwege de aangrijpende verhalen: 16 jaar en ouder. 

U kunt via het e-mailadres gideonsbendemaarssen@gmail.com kaarten reserveren voor de voorstelling op zondag 19/2 in Maarssenbroek, aanvang 14.30 uur en op woensdag 19 april in Breukelen, aanvang 19.30 uur. Uw reservering wordt bevestigd per e-mail en de uitdraai van dit bericht geldt als toegangsbewijs. Het Close Harmony koor Upstairs werkt aan beide uitvoeringen mee.

houseStichtse Vecht Verbindt haalt in samenwerking met o.a. onze wijkgemeente het toneelstuk As I Left My Father’s House’ naar Maarssen. Datum: zondagmiddag 19 februari van 14:30-16:00 uur in Kerkcentrum De Ark, Duivenkamp 844. Een volgende uitvoering is gepland op woensdag 19 april in Breukelen (nadere aankondiging volgt). Toegang is gratis, bij uitgang deurcollecte voor de onkosten. Leeftijdsadvies vanwege de aangrijpende verhalen: 16 jaar en ouder. 

U kunt via het e-mailadres gideonsbendemaarssen@gmail.com kaarten reserveren voor de voorstelling op zondag 19/2 in Maarssenbroek, aanvang 14.30 uur en op woensdag 19 april in Breukelen, aanvang 19.30 uur. Uw reservering wordt bevestigd per e-mail en de uitdraai van dit bericht geldt als toegangsbewijs. Het Close Harmony koor Upstairs werkt aan beide uitvoeringen mee.

As I Left My Father’s House is op waarheid gebaseerd toneelstuk met vluchtverhalen van eerste en tweede generatie migranten, waarbij geput wordt uit verhalen van de grote profeten uit drie religies. Het doel van de voorstelling is om verbondenheid tussen mensen te realiseren.

Bijna alle uitvoerders (acteurs, muzikanten, technici) van As I Left My Father’s House zijn, behalve professionals van naam, ook migrant.

Een aantal van hen heeft directe ervaring met oorlog.

De verhalen in As I Left My Father’s House gaan over mensen die huis en haard moeten verlaten door agressie, armoede of oorlog. Zij slaan een onbekende weg in vol onzekerheid en gevaar. Verhalen uit de Bijbel, de Koran en de Tenach mengen zich met persoonlijke geschiedenissen en overwegingen van vluchtelingen. Het gevaar, de anarchie en de pijn van verlies komen aan de orde. Evenals de eenzaamheid van het niet weten wat de volgende stap is en waarheen deze gezet moet worden. Maar aan de andere zijde wacht het begin van vernieuwing en de kracht van Liefde.

De voorstelling biedt onvermijdelijk een confrontatie met ieders eigen overtuiging, plus reflectie over jezelf en over de ‘vreemde ander’. Een belangrijke uitdaging van de voorstelling is het doorbreken van isolatie en het scheppen van een nieuwe basis voor vertrouwen en dialoog. Doordat in de voorstelling teksten worden gebruikt uit Joodse, Christelijke en Islamitische tradities, is het stuk voor verschillende religieuze groepen erg herkenbaar en familiair.

Geplaatst in Nieuws.