Mijn kerk deelt! (kerkbalans 2017)

Als Protestantse Wijkgemeente Ontmoetingskerk Maarssen mogen we ons leven met elkaar delen. We delen vreugde, maar ook verdriet. We delen ons geloof, onze overtuigingen, onze zekerheden, maar ook onze vragen en onze twijfels. We zingen, lachen, huilen, rouwen, leren en vieren in de wekelijkse kerkdiensten…

Als Protestantse Wijkgemeente Ontmoetingskerk Maarssen mogen we ons leven met elkaar delen. We delen vreugde, maar ook verdriet. We delen ons geloof, onze overtuigingen, onze zekerheden, maar ook onze vragen en onze twijfels. We zingen, lachen, huilen, rouwen, leren en vieren in de wekelijkse kerkdiensten.

Natuurlijk delen we ons leven ook met mensen buiten de kerkmuren!

  • Afgelopen jaar hebben onze vrijwilligers en predikanten veel tijd gedeeld met mensen die het nodig hadden. Honderden mensen zijn bezocht: thuis, in het ziekenhuis of in een zorginstelling.
  • Ruim 500 mensen in binnen- en buitenland deelden mee in De Bijbeluitdaging, lees de bijbel in 1 jaar van kaft tot kaft.
    We deelden onze Top2000 kerkdienst via de landelijke TV door het nieuwsitem in het NOS Journaal.
  • En dan hebben we het nog geen eens over Gewoon Gezellig en de Goedemor- genkring voor ouderen, de jongerengespreksgroepen en dé bazar in maart waar we zoveel ‘gouden handel’ deelden.

En de kerk wil blijven delen! 
Nog even terugkomend op het rolletje KING… ook in de Ontmoetingskerk gaan we voor Kwaliteit In Niets Geëvenaard. Zeker als het om delen gaat. Binnen én buiten de kerk. We hebben alleen één probleem: we delen alleen meer uit, dan we ont- vangen, 58.000 euro om precies te zijn. Als we onze beide predikanten en beide gebouwen willen we behouden – én allen die delen in het werk van de kerk willen blijven ontmoeten – dan helpt het enorm als we allemaal onze bijdrage voor de Kerkbalans 2017 verhogen! 50 euro is al fijn!

We moeten met elkaar voor de toekomst van de kerk zorgen. Want als je niet kunt delen, dan kun je ook niet vermenigvuldigen… toch?

Jacob van der Zwan                         Jaap Bogaards
Voorzitter wijkkerkenraad                 Voorzitter wijkraad van Kerkrentmeesters

Geplaatst in Nieuws.