Verjaardagstas en cadeaubon voor tieners

Ieder kind verdient een feestje!

Dit project is een gezamenlijk initiatief van de PKN kerken uit Maarssen, gesteund door plaatselijke ondernemers. De verjaardagstassen zijn bestemd voor kinderen uit minima gezinnen (in het bezit van een U-pas) uit Maarssen. De kindertas voor kinderen van drie tot 11 jaar met daarin slingers, ballonnen en een kaartje voor een taart van de Hema. Een cadeaubon van €10 van Novi en een tegoedbon van A.H. waarmee voor €7,50 een traktatie voor op school uitgezocht mag worden.

De tienerenvelop is voor kinderen van 12 tot 15 jaar met een tegoedbon van Bisonbowling voor één uur gratis bowlen inclusief een consumptie voor 6 kinderen. U kunt de tas voor uw jarige kind aanvragen via 0346-568578 of 06-16454043

(Kinderen waarvan ouders deelnemer zijn bij de voedselbank krijgen via “stichting jarige Job” een verjaardagsdoos en komen dus niet ook in aanmerking voor een tas).

Aanleiding: De diakenen van wijkgemeente De Ark, wijkgemeente De Ontmoetingskerk en wijkgemeente Ichtus spreken elkaar bij een gezamenlijk overleg en willen graag iets doen voor kinderen in armoede. Zij vinden het pijnlijk dat sommige kinderen en tieners hun verjaardag niet kunnen vieren omdat het gezin waarin ze leven daar geen geld voor heeft. Een van de diakenen hoorde een kind zeggen “Ik ben blij dat ik in de vakantie jarig ben, want ik kan op school niet trakteren.” Zij nodigen de wethouder van Sociale zaken uit bij zo’n overleg en vragen hem wat er op dit gebied al gebeurt en waar ‘gaten vallen’. Dan ontstaat dit initiatief en zij melden zich via de Nieuwsbrief van Sociale Zaken en laten kaartjes drukken om te verspreiden via organisatie die kinderen kennen.

Hoe werkt het? Het jarige kind krijgt een tas gevuld met ballonnen en slingers, een tegoedbon voor een taart en een traktatie op school. Ook zit er een cadeaubon in de tas zodat de jarige zelf een cadeautje uit kan zoeken. De jarige tiener krijgt een bon om met 5 vrienden of vriendinnen een uur te bowlen in Maarssen-broek. Daar wordt ook voor een consumptie gezorgd. In dezelfde envelop zit ook een tegoedbon voor een appeltaart.

Voorheen kregen kinderen van wie de ouders een pakket van de Voedselbank krijgen ook zo’n tas, maar sinds de Voedselbank samenwerkt met Stichting Jarige Job krijgen zij via die organisatie een ‘verjaardagstas’ Ouders met een U pas (voor mensen met een uitkering of een inkomen van maximaal 110% van het minimuminkomen) worden op deze mogelijkheid gewezen door de Nieuwsbrief van Sociale Zaken van de gemeente. Het bereik is daardoor veel groter dan alleen via de Voedselbank! Maatschappelijk werkers brengen mensen in contact met de initiatiefnemers en organisaties geven signalen, bijv. Vluchtelingenwerk en Buurtzorg jong.

Het merendeel van de ouders belt zelf naar een telefoonnummer; hen wordt verzekerd dat alle informatie vertrouwelijk blijft. Om dit langdurig te kunnen doen, wordt diaconaal geld apart gezet voor dit doel; diaconieën reserveren hier geld voor. En middenstanders .… geven korting!

Geplaatst in Ongecategoriseerd.