honkers2016

Terugblik op Honkerskamp 2016

honkers2016Op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni zijn de Honkers op kamp geweest. We gingen dit jaar met 18 kinderen en 5 man/vrouw leiding. Het kamp was net zoals vorig jaar op het terrein van YMCA in Leusden.

We vertrokken om 10.30 uur vanuit Maarssen. Op het kampterrein werden eerst de tenten verdeeld en moesten de kinderen hun bedden opmaken. Hierna kon er lekker gespeeld worden. Net zoals vorig jaar was het springkussen favoriet. Na het eten gingen we het bos in om het smokkelspel te spelen. Dit houdt in dat de kinderen zakjes met smokkelwaar van punt A naar B moesten brengen. Het was de bedoeling dat dit werd tegen gehouden door 2 politiemannen. Arjen en Mark waren de politiemannen. Dat hebben ze geweten. De kinderen konden de zakjes met smokkelwaar ophalen bij Mirjam en moeste dit naar Angela brengen. Uiteindelijk wisten Lucas en Ruben de meeste spullen te smokkelen.

(klik op de foto om naar alle foto’s van het honkerskamp te gaan)

Later in de middag gingen we lekker glijden van de zeephelling. Deze baan werd ingesmeerd met groene zeep en daarna was het glijden maar.

’s Avonds konden de kinderen boven het vuur van de barbecue broodjes bakken en marshmallows roosteren. Na een lange en drukke dag gingen de kinderen rond 22.30 uur naar bed. Om 23 uur was het in iedere tent stil en kon de leiding even genieten van de rust.

Op zondagmorgen werd de groep in tweeën gedeeld en hadden we een kleine kerkdienst. Er werd gepraat over de tien geboden. Voor de lunch gingen we levend stratego spelen. Na de lunch was het alweer tijd om naar huis te gaan.

Het was weer een leuk, gezellig en geslaagd kamp geweest. Graag tot volgend jaar!

Groetjes Angela, Mirjam, Arjen en Mark.

Geplaatst in Nieuws.