High Tea en brainstormsessie Jeugdwerk – zaterdag 23 april

Als ouders/verzorgers van kinderen en jongeren van 0 t/m 18 jaar wil je graag dat je kinderen een verbinding houden met het geloof en de kerk. Als kinderen volwassen zijn, maken ze uiteindelijk zelf een keuze. Maar als ouders en kerk speel je een belangrijke rol bij de geloofsopvoeding. Een groep vrijwilligers heeft afgelopen maanden samen met een jeugdwerkadviseur van de Jeugdorganisatie Protestantse Kerk (JOP), nagedacht over de essentie van jeugdwerk in onze kerk. Op zaterdagmiddag 23 april ben je van harte welkom in de Open Hof voor een brainstormsessie met high tea over het jeugdwerk in onze kerk.

Waarom doen we wat we doen?
Samen met jou als ouder/verzorger van kinderen en jongeren denken we na over de vraag: Waarom doen we wat we doen? In het jeugdwerk wordt veel vergaderd, georganiseerd en gepland. Voordat je het weet, hou je veel ballen in de lucht. Dat doe je niet zomaar, dat doe je met een doel. Maar welk doel heb je daarmee eigenlijk voor ogen? Die vraag is spannend en uitdagend. Het helpt ons om het jeugdwerk in de Ontmoetingskerk toekomstbestendig te maken.

Het programma in het kort
Jeugdwerkadviseur Dirk-Jan Bierenbroodspot van JOP begeleidt het inhoudelijke programma. Samen denken we aan de hand van opdrachten na over de essentie van ons jeugdwerk. De high tea zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer. Dirk-Jan: “Nadenken over je eigen motivatie geeft nieuwe energie. Aan het einde van zo’n bijeenkomst bruist het meestal en gaat iedereen vol nieuwe energie naar huis”. Meer informatie over het traject dat wij voorafgaand aan deze bijeenkomst volgden, lees je op de website van JOP.

Ben jij erbij?
Hoe meer mensen met ons meedenken, hoe groter het draagvlak! Alle gemeenteleden – jong en oud – en ook mensen van buiten de gemeente zijn van hart welkom. Opgeven graag uiterlijk woensdag 20 april a.s. met vermelding van aantal personen en kinderen via barrysnoek1979@gmail.com. Vind je het leuk om iets te maken voor de High Tea? Van harte welkom, laat het even weten! Vragen? Neem contact op met Barry Snoek: 06-21595379 of Hans Brakke 06-29083351.

Locatie: Open Hof, Kerkweg 60.
Tijd: 15.00 uur – 17.30 uur (inloop vanaf 14.45 uur).

Graag tot 23 april!

Met vriendelijke groet,
Barry, Hans, Marieke, Margot, Lucia, Jochem en Ineke

NB
– Kinderen van 6 t/m 12 zijn van harte welkom bij de Honkers
– Kinderen van 0 t/m 3 zijn van harte welkom op de crèche.
– Kinderen van 4 t/m 6 mogen bij een van beiden aansluiten.

Geplaatst in Nieuws.